De juiste slaaphouding

Op je buik slapen, betekent vaak met nekpijn of hoofdpijn wakker worden en wat dacht je van die zeurende pijn in de onderrug.

In zijligging hebben veel mensen last van de heupen, rug en schouders en waar laat je die arm? Rugslapers kunnen vaak hinderlijk snurken.
Meestal is het beter een andere slaaphouding aan te nemen. Daar zijn speciale kussens voor.

verkeerde slaaphouding

Slaaprol (slaapmaatje)

Veel mensen met rugpijn of rugsnurkers kiezen voor een slaaprol/slaapmaatje om hun slaaphouding te corrigeren.
De slaaprol (slaapmaatje) zorgt voor een goede ondersteuning van de bovenarm en zorgt ervoor dat het bovenlichaam niet doorkantelt. Hierdoor komt er minder spierspanning op de tussenwervelschijven, waardoor rugpijn afneemt of voorkomen wordt.
Het slapen met een slaapmaatje voorkomt tevens de pijn van de op elkaar liggende knieën. In combinatie met een neksteun kussen geniet je van een veel diepere slaap en betere nachtrust.
Slapen met een slaapmaatje geeft je als zijslaper de perfecte ondersteuning in de juiste slaaphouding.

juiste slaaphouding

 

Kapok

Het perfecte slaapmaatje is gevuld met gekaarde kapok, deze zorgt voor een goede vocht- en warmteregulatie. In de zomer voelt het slaapmaatje lekker koel aan.

Bekijk onze slaapmaatje

Rugligging

Als het matras te hard is en de heupen en billen kunnen niet wegzakken in de matras, ligt men in rugligging vaak met een holle rug. (Je kunt er gemakkelijk de arm ondersteken, dit betekent, geen steun voor de onderrug)  Hierdoor kan het bekken niet kantelen, waardoor de tussenwervelschijven tegen elkaar gedrukt worden. Dit geeft spanning i.p.v. ontspanning, waardoor men meer gaat draaien. Veel draaien belemmerd de diepe slaap. De diepe slaap is belangrijk, omdat in de diepe slaap het herstel plaats vindt van de inspanningen overdag.

Zijligging

Omdat bij een te harde matras de schouders in zijligging niet of bijna niet kunnen wegzakken in het matras, voelen de schouders pijnlijk aan en draait men onbewust op de buik. Hierdoor ligt de nek gedraaid, komt er spanning op de tussenwervelschijven en ontstaan nekklachten.

Als het matras te zacht is en men heeft geen goede bedbodem, zoals (gaatjes bodem, spiraal, slechte latten bodem of een niet verende boxspring, krijgt men kuilvorming met als resultaat geen ondersteuning voor het lichaam.