Lekker willen slapen, maar dat lukt niet altijd

Wereldwijd probleem dat mensen lekker willen  slapen, maar dat lukt niet altijd.

Ook al hebben sommigen onder hen een goed bed, toch liggen ze wakker omdat ze zich zorgen maken over werk, geld en de economie. Dat blijkt uit een grootschalige enquête in het kader van de Nationale Dag van de Slaap.
Elektronicaconcern Philips hield een enquête over trends en gewoonten op het gebied van slaap onder bijna 8000 mensen in tien landen. Hoewel veel mensen aangeven dat werk, geld en de economie de voornaamste oorzaken zijn van een slechte nachtrust ondernemen ze weinig voor een betere nachtrust.

Lekker willen slapen, maar dat lukt niet altijdVan de ondervraagden gaf 96 procent aan slaap belangrijk te vinden. Ook zei 57 procent dat de nachtrust wel voor verbetering vatbaar is, maar dat ze daar niet  actief iets aan doen. Slechts 17 procent slaapt de hele nacht door en 22 procent zegt vijf tot zeven keer per week vroeger wakker te worden dan gewenst.

Vooral de economie en werk blijken een groot effect te hebben op de nachtrust.
De respondenten kozen uit een lijst met dertien factoren die de nachtrust verstoren werk (25 procent) en financiële/economische problemen (28 procent) als de meest verstorende.

Smartphone

51 procent van de Nederlanders gaf aan te slapen met zijn smartphone binnen handbereik. Slechts 10 procent zegt dat technologie de nachtrust verstoort.
Van de tien deelnemende landen zijn Nederlanders het meest relaxt over werk. In landen als Zuid-Korea, Brazilië en China liggen ze veel vaker wakker van werkstress. Zorgen over economische/financiële problemen spelen het sterkst in Brazilië, Duitsland en de VS. Het minst in Japan en Nederland.

(Bron gezondheidsnet.nl)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie